Testimoni

Testimoni-testimoni ini datangnya daripada para penyimpan emas bawah bimbingan saya. Alhamdulillah happy saya tengok mereka semua happy dengan simpanan emas masing-masing. Saya doakan mereka semua berjaya dan kaya dengan emas sampai layak keluarkan zakat! Aamiin.

 

TESTIMONI AMBIL EMAS SENDIRI DI CAWANGAN PUBLIC GOLD

1. En. Khairul ambil gold bar 1 gram sebanyak 2 keping di Public Gold Ampang, Kuala Lumpur. Beliau beli secara outright purchase (bayaran sekaligus).

Gold bar 1 gram Edisi Terhad Merdeka 60 dan Edisi Terhad YDPA XV.

 

2. En. Azriel ambil 1 dinar emas di Public Gold Ampang, Kuala Lumpur. Beliau beli secara outright purchase (bayaran sekaligus).

1 dinar emas seberat 4.25 gram bersama buku tulisan mentor saya, En. Mohd Zulkifli Shafie bertajuk Wang Emas.

 

3. En. Fadhil, seorang guru dari Johor ambil gold bar 10 gram di Public Gold Johor Bahru, Johor. Beliau beli secara outright purchase (bayaran sekaligus).

Gold bar 10 gram BungaMas.

 

4. En. Helmi ambil gold bar 10 gram di Public Gold Johor Bahru, Johor. Beliau beli secara SEPP 4 (bayaran bulanan selama 4 bulan secara patuh syariah).

Gold bar 10 gram BungaMas.

 

5. En. Syah ambil 1 dinar emas di Public Gold Petaling Jaya, Selangor. Beliau beli secara SEPP 10 (bayaran bulanan selama 10 bulan secara patuh syariah). Tetapi beliau jelaskan bayaran penuh sebelum tempoh itu dan ambil emas awal dari masanya. Memang boleh macam tu!

1 dinar emas seberat 4.25 gram.

 

6. Cik Mira, mahasiswi UiTM Shah Alam berusia 23 tahun ambil 1 dinar emas di Public Gold Petaling Jaya, Selangor. Beliau beli secara SEPP 10 (bayaran bulanan selama 10 bulan secara patuh syariah). Tetapi beliau jelaskan bayaran penuh sebelum tempoh itu dan ambil emas awal dari masanya. Memang boleh macam tu!

1 dinar emas seberat 4.25 gram.

 

7. Pn. Suhaila ambil gold bar 1 gram di Public Gold Sungai Petani, Kedah. Beliau keluarkan emas dari akaun GAP.

Gold bar 1 gram Edisi Lunar Year – Rat (2020).

 

8. Pn. Atiqah sahabat saya di UTM, ambil 1 dinar emas di Public Gold Bangi, Selangor. Beliau beli secara SEPP 4 (bayaran bulanan selama 4 bulan secara patuh syariah).

1 dinar emas seberat 4.25 gram.

 

9. En. Hafiz seorang usahawan Coway berjaya ambil 4 dinar emas di Public Gold Sungai Petani, Kedah. Beliau beli secara outright purchase (bayaran sekaligus).

1 dinar emas x 4 keping.

 

10. En. Adam ambil 4 dinar emas di Public Gold Relau, Pulau Pinang. Beliau beli secara outright purchase (bayaran sekaligus).

1 dinar emas x 4 keping.

 

 

TESTIMONI MENGGUNAKAN SERVIS GOLD IN TRANSIT (GIT)

1. En. Firdaus, anak muda 21 tahun pos gold bar 0.5 gram ke Kinta, Perak. Beliau beli secara outright purchase (bayaran sekaligus).

Gold bar 0.5 gram edisi Penang Street Art – Swing.

 

2. Pn. Atikah sahabat saya di sekolah rendah pos 1 dinar emas ke Simpang Ampat, Pulau Pinang. Beliau beli secara SEPP 4 (bayaran bulanan selama 4 bulan secara patuh syariah).

1 dinar emas seberat 4.25 gram.

 

3. En. Rahim pos gold bar 1 gram ke Tenom, Sabah. Beliau keluarkan emas dari akaun GAP.

Gold bar 1 gram Edisi Lunar Year – Boar (2019).

 

4. Pn. Hanim sahabat saya di UTM, hadiahkan gold bar 1 gram kepada ejen beliau yang cemerlang dalam jualan Premium Choco Leleh by Mamahelina. Sahabat saya keluarkan emas dari akaun GAP dan pos terus ke rumah ejen beliau. Ya, macam tu pun boleh!

Gold bar 1 gram Edisi Birthday.

 

5. Kak Zaza pos gold bar 1 gram ke Pasir Gudang, Johor. Beliau keluarkan emas dari akaun GAP.

Gold bar 1 gram Edisi Birthday.

 

6. Pn. Rosidah pos gold bar 1 gram ke Ipoh, Perak. Beliau beli secara outright purchase (bayaran sekaligus).

Gold bar 1 gram Edisi Terhad – Merdeka 60.

 

7. Pn. Rosidah pos 1 dinar emas ke Ipoh, Perak. Beliau beli secara SEPP 4 (bayaran bulanan selama 4 bulan secara patuh syariah).

1 dinar emas seberat 4.25 gram.

 

8. Cik Adzuana pos gold bar 10 gram ke Sabah. Beliau keluarkan emas dari akaun GAP.

Gold bar 10 gram BungaMas.

 

 

TESTIMONI PG JEWEL

1. En. Muhaimin hadiahkan rantai tangan buat isteri beliau. Barang kemas ini dipos terus ke Gurun, Kedah.

Rantai Tangan Coco Viral.

 

2. Pn. Suhaila ambil rantai tangan, dinar emas dan gold bar di Public Gold Sungai Petani, Kedah.

Rantai Tangan Coco Topi, 1 dinar emas, gold bar 1 gram Edisi Classic x 2 keping dan gold bar 1 gram Edisi Lunar Year – Rat (2020) x 1 keping.

 

 

TESTIMONI MEMBELI EMAS DI PG MALL

1. Cik Umira sahabat saya di MRSM Transkrian, beli gold bar 0.5 gram ketika promosi di PG Mall. Emas beliau terus dipos ke Pulau Pinang.

Gold bar 0.5 gram Edisi Penang Street Art – Motorcycle.

 

2. En. Fazale dari Kedah beli gold bar 0.5 gram edisi terhad di PG Mall. Emasnya terus dipos ke rumah.

Gold bar Edisi Terhad (Pos Malaysia) Perdana Menteri Malaysia ke-4 dan ke-7. Hanya boleh didapati di PG Mall dan POS ArRahnu.

 

 

TESTIMONI MENGUMPUL EMAS DALAM AKAUN EMAS GAP

1. Cik Syafiqah sahabat saya di UTM kumpul sehingga 8 gram emas dan keluarkan 1 dinar emas (4.25 gram) untuk disimpan sendiri. Beliau walk-in ke Public Gold Johor Bahru, Johor untuk ambil emas.

 

2. Cik Atirah kumpul sehingga 6 gram emas dan keluarkan gold bar 5 gram untuk disimpan sendiri.

 

3. Cik Adzuana kumpul emas melebihi 11 gram emas dan keluarkan gold bar 10 gram BungaMas untuk disimpan sendiri. Beliau gunakan servis Gold In Transit (GIT) untuk pos emas beliau ke Sabah.

 

 

Itu sebahagian testimoni daripada penyimpan-penyimpan emas yang hebat ini. Alhamdulillah sejak Public Gold beroperasi pada tahun 2008, tidak ada seorang pun penyimpan emas yang tidak dapat emas mereka. Sudah bertan-tan emas yang diniagakan dan semuanya selamat diterima oleh pelanggan-pelanggan Public Gold.

 

© Zareen Naqiyah (PG00131385)

 

(Visited 1,233 times, 1 visits today)
Kongsikan Kepada Rakan Anda!
WhatsApp Saya Nak Simpan Emas!