• uncategorized

    Transfer Emas GAP ke C-Wallet PG Mall

    TAHU TAK ANDA BOLEH GUNA EMAS DALAM GAP UNTUK BERBELANJA DI PG MALL? Sesiapa simpan emas dalam akaun emas GAP, ada satu kemudahan istimewa buat anda semua. Emas yang anda kumpul dalam akaun GAP itu dapat ditukarkan kepada c-wallet dalam PG Mall. C-wallet adalah salah satu kaedah bayaran yang kita boleh pilih untuk menyempurnakan pembelian.   CIRI ISTIMEWA Apa yang membuatkan kemudahan ini istimewa adalah spread atau susut nilai yang dikenakan adalah 0%! Harga GAP hari ini (23/5/2020) adalah RM 259 segram. Jika anda transfer 1 gram, jumlah yang akan dimasukkan ke dalam c-wallet anda juga RM 259. Tiada apa-apa caj dikenakan.   APA YANG BOLEH DIBELI DENGAN C-WALLET? Apa…

  • Ilmu Emas

    Gadai Emas GAP di ArRahnu Secara Online Patuh Syariah

    “GADAI EMAS ONLINE?” YA, ANDA TAK SALAH BACA! Anda bukan saja dapat beli dan jual emas secara online. Malah gadai emas pun boleh buat secara online juga. Jika anda ada akaun Public Gold dan simpan emas dalam akaun emas GAP, anda boleh menggadaikan emas anda sekiranya memerlukan tunai segera. TERMA & SYARAT Pinjaman adalah 70% daripada harga GAP. Upah simpan adalah 1% sebulan daripada nilai GAP. Tempoh masa gadaian adalah 6 bulan. Jika gadaian dibuat sebelum jam 4 petang, duit gadaian akan dimasukkan ke dalam akaun bank anda keesokan harinya waktu bekerja (jika akaun Maybank). Jika selepas 4 petang maka wang gadaian akan dimasukkan dalam tempoh 2 hari bekerja.  …

  • uncategorized

    7 Kelebihan Bergelar Dealer Public Gold

    “APA KELEBIHANNYA JIKA SAYA MENJADI DEALER?” Jika sahabat semua membeli emas dari Public Gold dalam jumlah tertentu, anda layak menjadi dealer secara automatik. Biasanya jika berlaku situasi begini, saya akan beritahu kelebihan-kelebihan yang bakal anda dapat. Bila anda jadi dealer, keuntungan yang saya peroleh setelah pembelian anda yang seterusnya berkurang sebanyak 200%! Jadi kenapa saya tetap beritahu anda jika saya akan rugi? Bagi saya, itu kerugian teknikal sahaja. Apabila anda dapat menikmati kelebihan-kelebihan yang ditawarkan Public Gold, itu lebih menggembirakan saya. Dan jika anda turut sama menyebarkan ilmu emas, itu sangat membahagiakan saya. Pesan mentor emas saya: “Fikir poket customer, bukan poket sendiri. Fokus buat baik, buat baik, buat baik!”…

  • uncategorized

    Cara Semak Harga Semasa Emas dan Perak

    ANDA BOLEH SEMAK HARGA SEMASA EMAS DAN PERAK SECARA ONLINE SAHAJA! Apabila anda akses website rasmi Public Gold, anda akan nampak paparan seperti di bawah. Buat pelanggan Public Gold, harga emas dan perak yang tertera adalah rujukan buat anda menambah simpanan emas anda. Buat bukan pelanggan Public Gold, anda boleh juga rujuk harga ini untuk membuat perbandingan. Jika harga yang ditawarkan Public Gold menarik minat anda dan anda berhasrat untuk membeli emas dan perak dari Public Gold, RUJUK SINI untuk ketahui cara-caranya.   KATEGORI 1 Jika anda ingin menambah emas atau mulakan simpanan emas dalam akaun GAP, rujuk harga ini. Sebagai contoh, 1 gram emas 999.9 berharga RM 243 hari…

  • Kewangan

    Menyimpang Seringgit Rugi Sejuta

    Menyimpang Seringgit Rugi Sejuta oleh Shamsuddin Kadir Harga : RM 18.00 Tebal : 123 mukasurat Penerbit : Shamsuddin bin Abdul Kadir   Boleh tahan banyak ayat sentap dalam buku tulisan pakar kewangan Malaysia, Tn. Shamsuddin Kadir ni. Haha. Orang sekarang ni kalau cakap lembut-lembut taknak dengar. Meh saya kongsi antara ayat-ayat sentap untuk santapan kalian. Saya rephrased la sikit: 1. Kalau sudi diperbodohkan oleh skim cepat kaya, silakan join. Sekurang-kurangnya dapat rasa ditipu. 2. Salah satu tanda skim cepat kaya, duit pelaburan anda akan digunakan untuk membeli atau pajakan hotel di Mekah, planet atau syurga! Haha ini sentap habis. Syurga terus. 3. Ramai takut nak simpan emas sebab dikenakan zakat. Zakat dah…

  • uncategorized

    Gold In Transit (GIT)

    BERITA BAIK BUAT SEMUA PEMEGANG AKAUN PUBLIC GOLD! Pada 6/7/2018, Public Gold mengumumkan satu berita baik buat semua pemegang akaun GAP. Bermula tarikh ini, emas dalam GAP dapat dipos terus ke rumah! Anda boleh menggunakan servis Gold In Transit (GIT) ini dan tunggu emas sampai di rumah dengan senyuman. Oh iya! Bukan pemegang akaun GAP saja boleh gunakan servis ni. Sahabat yang beli emas secara outright purchase atau SEPP pun boleh.   5 KELEBIHAN GIT Emas yang dipos diinsuranskan sehingga RM 5000. Caj penghantaran berdasarkan gram emas yang dipos. Item emas yang boleh dipos bermula dari serendah 1 gram. Perkhidmatan ini menggunakan kourier bertaraf antarabangsa. MUDAH, CEPAT dan SELAMAT!  …

  • uncategorized

    Public Gold Patuh Syariah?

    “PUBLIC GOLD NI PATUH SYARIAH TAK?” Bila dapat soalan macam ni saya rasa bangga sebab banyak orang dah makin menitikberatkan isu ini. Sebagai seorang Muslim, kita wajib pastikan setiap urusniaga yang kita lakukan adalah patuh syariah termasuk membeli emas. Public Gold terus melebarkan sayap apabila disahkan menjalankan aktiviti jualan dan belian emas berlandaskan hukum syarak. Public Gold menerima pemberian sijil patuh syariah ini oleh Amanie Advisors Sdn. Bhd. yang diketuai oleh Datuk Dr. Mohd Daud Bakar. Beliau juga merupakan Pengerusi Majlis Pengawasan Syariah Bank Negara Malaysia. Beliau adalah tokoh kewangan Islam yang ternama di Malaysia dan juga di peringkat antarabangsa. Berikut merupakan rentetan pemberian pengesahan patuh syariah oleh Amanie Advisors Sdn.…

  • Bantu Diri (Self Help)

    Rejection Proof

    Rejection Proof oleh Jia Jiang Harga : RM 59.90 Tebal : 226 mukasurat Penerbit : Random House Business Books   Best sangat buku ni. Rasa macam nak makan! Buku ini mengajak kita mencari pasal. Buku ini mengajar kita melawan diri sendiri. Buku ini mendorong kita menjadi lebih berani. Berani berangan lebih tinggi. Berani melangkah mencapai impian. Berani menentang musuh dari dalam iaitu ketakutan diri sendiri. 1. Jia Jiang, seorang remaja 16 tahun dari Beijing, China berhijrah ke Amerika Syarikat untuk mengejar cita-cita menjadi seorang pereka cipta dan usahawan berjaya seperti idolanya, Bill Gates. Dia berikrar akan membeli Microsoft pada usia 25 tahun. Fuh! 2. Pada tahun 1999, Jia baru berusia…

  • uncategorized

    Galeri Emas dan Perak

    PUBLIC GOLD MENYEDIAKAN ITEM EMAS DAN PERAK MENGIKUT CITARASA MASING-MASING. Anda suka emas yang macam mana? Kecil? Sederhana? Besar? Nak bentuk petak atau bulat? Anda nak buat koleksi emas? Jongkong perak pula anda nak yang besar mana? Paling besar 5 kilogram tau! Dirham pun ada. In shaa Allah anda akan suka bila tengok emas dan perak di Public Gold. Memang cantik dan menarik!   Emas yang boleh didapati di Public Gold terdiri daripada 5 kategori: Gold bar LBMA (minted) : 0.5 gram, 1 gram, 5 gram, 10 gram, 20 gram, 50 gram dan 100 gram. Gold bar LBMA (cast) : 100 gram, 250 gram dan 1 kilogram. Flexibar : 50…

WhatsApp Saya Nak Simpan Emas!